Website terms and conditions

Добредојде на нашата веб страна (“www.schuster-store.com”). Во овие услови и правила, “ние” “нас” и “наше” се однесува на SCHUSTER. Твојот пристап и можност за користење на сите информации на нашата веб страна, вклучувајќи нарачка на продукти е предмет на следните правила и услови.

Го задржуваме правото да ги менуваме овие правила и услови доколку тоа е потребно. Секој пат кога ја користиш нашата веб страна, се согласуваш на нашите услови кои што се наведени. Притоа, ти препорачуваме да ги прочиташ истите при секое користење на нашата веб страна. Доколку немаш 18 години, мора да го известиш твојот родител или старател дека ја користиш веб страната на SCHUSTER  пред да се регистрираш и пред да започнеш да ги коритиш нашите услуги.

Обврзувачкиот договор меѓу вас и нас стапува на сила кога ќе ви испратиме потврда за нарачката преку е-маил. Овие општи одредби и услови се дел од овој договор. Доколку од која било причина не е можно SCHUSTER да ви ја испорача нарачката, ќе ве контактираме што е можно поскоро. Секогаш кога е можно, ќе ви понудиме алтернативно решение. Доколку го прифатите нашето предложено алтернативно решение, ќе стапи на сила обврзувачкиот договор.

За да ја промените вашата нарачка, контактирајте го SCHUSTER и наведете го бројот на вашата нарачка. Мора да го добиеме вашето откажување пред да биде спакувана вашата нарачка.

Цени и даноци


Цените се наведени со вклучен ДДВ по тековната стапка.

Надомест за ненаплатени пратки

Ако не ја подигнете вашата нарачка, ќе ви наплатиме надомест од 130 денари, со вклучен ДДВ. Оваа такса е неопходна за покривање на трошоците за испорака и ракување. Ве молиме погледнете. Право на повлекување и размена подолу за повеќе информации.

Промоции

Промоциите и специјалните понуди објавени на hrive.mk важат се додека траат залихите.

 Производи и опсег


Сликите на производите прикажани на schuster-store.com треба да ја рефлектираат бојата и другите својства на производот на најреален можен начин. Бидејќи репродукцијата на бои може да варира во зависност од видот на мониторот што се користи за прегледување на веб-сајтот или во зависност од калибрацијата на екранот, не можеме да гарантираме дека боите што ги гледате на вашиот екран точно ги одразуваат боите на производите.

 Испорака


Ќе работиме со еден од нашите логистички партнери за да испорачаме директно на адресата што ја наведовте при нарачката. SCHUSTER испраќа нарачки секој работен ден, така што времето за испорака се пресметува од следниот работен ден.

Трошоци за испорака:

SCHUSTER нуди бесплатна стандардна испорака за секоја нарачка над 3000 денари.

За нарачки под 3000 денари, доставата чини 130 денари.

Време на испорака:

Времето за испорака на производот е наведено на страницата на производот на schuster-store.com. За време на попусти, може да биде потребно подолго време да се испорача вашата нарачка. Сепак, работиме напорно за да ви го дадеме најдоброто можно искуство.

Враќање


При враќање на производите во SCHUSTER за РАЗМЕНА, производите мора да бидат спакувани така што ќе ги заштитат при транспортот. Затоа, SCHUSTER бара од вас да ги пакувате производите на ист начин и користејќи исто или слично пакување како кога производите ви биле испорачани. Доколку сте ги спакувале производите неправилно и тие се оштетени при транспортот до SCHUSTER , вие сте одговорни за штетата.

РЕФУНДИРАЊЕ

За рефундирање на средства на истата трансакциска сметка од која што е направена нарачката, потребни се од 5 до 15 дена во зависност од банката и сметката од која што е направена нарачката на www.schuster-store.com.

Welcome to our web site (“www.schuster-store.com”).In these terms and conditions, “we” “us” and “our” refers to SCHUSTER. Your access to and use of all information on this website including purchase of our product/s is provided subject to the following terms and conditions.

We reserve the right to amend this Notice at any time and your use of the website following any amendments will represent your agreement to be bound by these terms and conditions as amended. We therefore recommend that each time you access our website you read these terms and conditions. If you are under 18, you must let your parent or guardian know about SCHUSTER Privacy Policy before you register to use this site or any of this site’s services.

PRODUCT DESCRIPTIONS

We strive to ensure that our products are described as accurately as possible on our website, however we do not warrant that the description is accurate. Where we become aware of any misdescription, we reserve the right to correct any error. In addition, the actual colors you see will depend on your monitor and may not be accurate. We apologize for any inconvenience this may cause you. If a product offered by SCHUSTER itself is not as described, you may return it in its original condition. Please see our return policy. Product availability is not guaranteed. If a product is not available when your order processes we will notify you by email.

PRICING

Despite our best efforts, items on our Site may occasionally be mispriced. SCHUSTER shall have the right to refuse or cancel any orders placed for product listed at the incorrect price. SCHUSTER shall have the right to refuse or cancel any such orders whether or not the order has been confirmed and your credit card charged. If payment has already been made or if the credit card has already been charged for the purchase and the order is cancelled, SCHUSTER shall promptly credit the credit card account in the amount of the incorrect price

All prices and offers remain valid as advertised from time to time. The GBP or Euros price of a product displayed on the Site at the time the order is accepted will be honored, except in cases of patent error.

From time to time, prices are subject to change in response to currency exchange rate changes, markdowns and other commercial factors. The price applicable to your order will be the price current at the time your order is accepted.

PRODUCT ORDERS

We endeavour to ensure that our product list is current however we give no undertaking as to the availability of any product advertised on our website.
Our price list can be accessed from our home page and we reserve the right to amend our prices at any time. Delivery of your ordered product/s will be as set out on our website. Our terms of payment are set out on the payment page.

LINKS TO OTHER WEBSITES AND SERVICES

We may provide links to the sites of affiliated companies and certain other businesses. We are not responsible for examining or evaluating, and we do not warrant the offerings of, any of these businesses or individuals or the content of their Websites. SCHUSTER does not assume any responsibility or liability for the actions, product, and content of all these and any other third parties. You should carefully review their privacy statements and other conditions of use.

SITE POLICIES, MODIFICATION, AND SEVERABILITY

We reserve the right to make changes to our Site, policies, and these Terms at any time. If any of these terms shall be deemed invalid, void, or for any reason unenforceable, that term shall be deemed severable and shall not affect the validity and enforceability of any remaining term.

INTELLECTUAL PROPERTY RIGHTS

The copyright to all content on this website including applets, graphics, images, layouts and text belongs to us or we have a licence to use those materials.
All trade marks, brands and logos which are used on this website are either owned by us or we have a licence to use them. Your access to our website does not license you to use those marks in any commercial way without our prior written permission

YOUR ACTIVITY

You agree that you will be personally responsible for your use of this Site and for all of your communication and activity on and pursuant to this Site. If we determine that you are or have been engaged in prohibited activities, were not respectful of other users we may deny you access to this Site on a temporary or permanent basis.

INSURANCE

SCHUSTER  insures each purchase during the time it is in transit until it is delivered to you. At checkout, you may have the option to select whether you’d like to sign for your delivery. At this point, responsibility for your purchased goods passes to you.